Odder Kunst

forening & samling

Forside * Udstillinger * Foreningen * Aktiviteter * Forlag * Kunstsamlingen * Arkiv * Links * Kontakt

 
FORLAG

”At tænke med hænderne – at lytte med øjnene”
Bogpræsentation på Odder Museum
Søndag d. 22. januar kl. 16-18 præsenteres bogen: ”At tænke med hænderne – At lytte med øjnene” i anledning af Vibeke Nørgaard Rønsbos smukke udstilling, ”Skuffesager” på Odder Museum.
Kom og hør kunstneren fortælle om bogen og udstillingen bag og nyd et glas vin. Odder Kunst forening & samling samt Kulturudvalget ved Odder Kommune har støttet projektet, ligesom Narayana Press har bidraget med grafiske kunnen.

”Det har været en gave at så mange har villet hjælpe mig med formidle hvad det er jeg går og laver.’ fortæller Vibeke.
I foråret mødte hun i forbindelse med en påskeudstilling hos keramikeren Buller Hermansen, Sofie Hermansen Eriksdatter, der fremviste sine digte. Det fostrede idéen om at få Sofie til at ”svare” nogle af mine værker med sin poesi.
Med Klaus Markmann, museets leder, er en af bogens stemmer. Herudover rummer bogen en artikel af henholdsvis kunstskribent Trine Rytter og gallerist Jørgen Blanch Jensen.
Bogen har ladet vente på sig, fordi udstillingen med værker og installation er skulle fotograferes, og en del værker er lavet specielt til ”Skuffesager”. Iga Kuriata, Moesgaard Museum, har fotograferet.

Søndag d. 22.Januar kl. 16-18 præsenteres bogen: ’At tænke med hænderne – At lytte med øjnene’ på Odder Museum.
Udstillingen ”Skuffesager” kan fortsat ses frem til 19. februar, ligesom bogen kan købes på museet.

 

Pressemeddelelse:
Løfgren - bog og udstillinger

Fernisering på kunstudstillingen ”Hans og Magnus Løfgren – far og søn”.
lørdag 19. 11. kl. 16 i KunstVærket, Vitavej 60, Odder.
Udstillingen varer til og med søndag 4. december 2016, og der er åbent
Fredag, lørdag og søndag mellem kl. 14 og 17.

I forbindelse med udstillingen har foreningen fremstillet bogen
”Hans Løfgren – ”Den franske maler i Odder” - En fortælling i tekst og billeder redigeret af Johan Kirkmand, Hundslund.

Der hænger utallige malerier i Odder af Hans Løfgren (ikke at forveksle med nevøen af samme navn og som havde en grøntforretning i Rosensgade omtrent hvor Odder Avis holder til i dag).

Mange af motiverne er bl.a. fra hans ejendom i Rold Skov ved Odder, fra den desværre for længst nedrevne Raupachs Gaard, Stampmøllebækken, ”Kærlighedsstien” ved Rathlousdal, Troldhøj, Randlev Kirke og Bjerager. Men også Vendsyssel, Lønstrupklitterne, Bornholm, hvortil kommer adskillige portrætter. Det blev til næsten 40 års aktivt malerliv i Odder under mottoet: ”Virkeligheden er al tings prøve”.

Kunstforeningen har bl.a. arrangeret udstillinger med ham i 1972 og en mindeudstilling i 1994. Dertil kommer udstillingen med far og søn i november-december i år. Derudover har Hans Løfgren udstillingen på KE, Kunstnernes Efterårsudstilling samt i Aarhus, Aalborg, Rebild og Odense.
Dog flest gange i Centralhotellet i Odder.

I bogen fortæller sønnen Hans Løfgren om sin far, der rejste til Canada/USA og på et tidspunkt fik kontakt til en rig dansk-amerikansk familie, der endte med at tilbyde unge Løfgren et halvandets års ophold på en fransk malerskole i Paris. Efter opholdet i Paris rejse Hans til Odder, hvor han havde en bror og blev der resten af sit liv.

Foredrag onsdag 30. nov. Kl. 19 i KunstVærket:
Magnus holder foredrag om sin og faderens kunst.

Bogen vil blive solgt i Boghandelen i Odder, ligesom der på Odder
Bibliotek kommer en udstilling om Hans Løfgren.

Odder Kunst forening & samling tildeler foreningens 200 medlemmer et gratis eksemplar af bogen i forbindelse med ferniseringen 19. november eller senere.